Informatie voor na de behandeling

Wat fijn dat u bent langs geweest voor een behandeling. Om u voor te bereiden op wat mogelijk kan komen wil ik u langs deze weg nog even informeren c.q. adviseren over eventuele na-reacties van de behandeling. Hiermee wil ik eventuele misverstanden voorkomen, maar ook wil ik aangeven dat de behandeling niet alleen op de massagetafel plaatsvindt, maar ook zeker erna mijn aandacht heeft.

Na-reacties na een behandeling

Het lichaam is namelijk een ingewikkeld en complex systeem waarin verschillende weefsels samenwerken om ‘een geheel’ te maken, oftewel uw lichaam. Nu is tijdens een behandeling weefsel in beweging gebracht om het weer soepel en sappig te maken. Hierdoor wordt ook de bloedcirculatie en overdracht van voedingsstoffen aanzienlijk verbeterd en wordt beschadigd weefsel beter hersteld.

Na een behandeling is weefsel in een staat van ‘celnood’ gebracht. Dit houd in dat er een ontstekingsreactie plaatsvindt in het lichaam en dat herstelprocessen gestimuleerd worden en het lichaam het weefsel, dat in ‘celnood’ is, gaat herstellen om het weefsel weer in balans te brengen. Dit lichaamsproces brengt vaak reacties met zich mee die als onprettig ervaren kunnen worden. Om u hierop voor te bereiden wil ik u dus informeren. Hieronder staan een aantal reacties beschreven die mogelijk kunnen optreden na een behandeling. Als u reacties ervaart dan kunt u dat als ‘positief’ beschouwen. Oftewel weefsel is losgemaakt en is nu bezig om te herstellen, waardoor u uiteindelijk klachtenvrij kunt gaan sporten. Het lichaam heeft nu alleen tijd nodig. Dus als u therapeutisch bent behandeld bent dan is een na-reactie een positieve reactie waarmee wordt aangegeven dat de behandeling het gewenste effect heeft bereikt.

Mogelijke na-reacties van het lichaam kunnen zijn:

  • Een beurs gevoel op de behandelde plek(ken)
  • In sommige uitzonderlijke gevallen een blauwe plek of een geïrriteerde huid
  • Een wazig en/of ontspannen gevoel van het hoofd
  • Hoofdpijn en soms ook misselijkheid
  • De pijn van het behandeld weefsel wordt intenser of is meer aanwezig

Pijn wordt intenser of is meer aanwezig

Als de laatste reactie (zoals hierboven benoemt) van toepassing is dan kan dit een normale reactie van het lichaam zijn waarin weefsel is losgekomen en de nodige pijnprikkels kan veroorzaken. Als na 2 à 3 dagen de pijn niet minder wordt neem dan alstublieft contact met mij op. Gebruik eventueel pijnstillers om de pijn te verlichten.
Door het losgekomen weefsel kan juist het weefsel weer zijn natuurlijke vorm aannemen en de bewegingsvrijheid en/of de pijnklacht wegnemen. Bij twijfels kunt u altijd contact met mij opnemen of zelfs een afspraak maken om de pijn iets te verlichten door een ontspannende massage te geven, hierdoor wordt de pijn minder en wordt herstel ook bevordert.

Adviezen voor herstelbevordering

Houd er rekening mee dat herstelprocessen van het lichaam rust en tijd nodig hebben.

Om het herstel te bevorderen adviseer ik het volgende na een behandeling en zeker na de eerste behandeling:

  • Neem de dag na de behandeling een rustdag (niet sporten)
  • Drink voldoende water en misschien zelfs iets meer water dan normaal
  • Ga lekker op tijd naar bed (slapen = herstellen)
  • Neem wat extra aminozuren (eiwitten of BCAA’s) en spoorelementen (vitamines en mineralen)

Toch sporten?

Als u toch de dag erna wilt sporten dan adviseer ik een workout of sport aan die verzuring van spieren en het ‘buiten adem’ zijn gevoel vermijdt, maar juist bloedcirculatie stimuleert. Bijvoorbeeld rustig baantjes zwemmen of een rustige cardio workout.

Heeft u nog vragen?

De behandeling is niet alleen op de massagetafel, maar ook daarna. Neem dus gerust contact met mij op als iets onduidelijk is of als u nog vragen heeft of een na-reactie heeft die niet hierboven beschreven staat. Stuur bij voorkeur een whatsapp berichtje. Ik zal dan zo snel mogelijk antwoorden geven of contact met u opnemen.

Bent u tevreden?

Laat andere weten wat mijn behandelingen voor u betekenen en help mij mijn bedrijf te ontplooien en andere om van hun pijnklachten af te komen door een review te schrijven op Google. U kunt de onderstaande link gebruiken om direct een review te schrijven. Ik en mijn toekomstige klant zal u dankbaar zijn.

Plaats een review op Google: 
https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJv-qKniDJxUcRglLgI_rn2_8

 

Welkom, kan ik u ergens mee helpen?